Idre fjäll och vinterfjällutbildning

I början på mars är det dags att valla skidorna, packa pjäxbagen och dra på sig termobrallorna för då är det en veckas vinterfjällutbildning som står på programmet. Bussen går till dalarna och den fantastiska skidanläggningen Idre Fjäll.

Längdskidor och utförsåkning

De första två dagarna står längdskidor. på schemat som för den ovane kan vara såväl spännande som utmanande. Resterande fyra dagar vigs åt utförsåkning. Grupper delas in baserat på erfarenhet och sedan får respektive grupp en egen skidlärare som lär ut tekniker och ger individuella tips. Efter skidskolan är det friåkning och de allra våghalsigaste väljer att åka ner för Chocken, nordens brantaste pist. Andra provar på skicross eller snowboard. Givetvis finns även möjligheten att ta liften upp till toppstugan och njuta av varm choklad i solskenet på terrassen.

Stor variation och glädje

Under veckan testas även på att åka skoter, som enligt många är veckans höjdpunkt. Vi åker först på en skoterled, därefter kommer vi fram till en stor myr där vi får köra fritt och gasa på lite. På området finns det även möjlighet till att köra hundspann, åka häst & släde, gå med snöskor och så klart afterski.

Idre erbjuder en vecka med mycket skratt och lärdomar, en vecka som man gärna gör om.