Mitt ute på den småländska landsbygden 25 km bort från Växjö, ligger Grimslövs folkhögskola. För dig som väljer att bo på skolans internat, kommer du att få uppleva fantastisk gemenskap ihop med hundra andra elever i från hela Sverige.

Enkelt och härligt boende

Skolan erbjuder dig fyra olika elevhem: Gamla, Nya, Solhem och Paviljongen. Gamla, Nya och Solhem är korridorsboende, här bor du ihop med andra elever i en stor byggnad och delar kök, dusch, toalett, tvättstuga och allrum ihop.

Paviljongen skiljer sig ifrån de andra elevhemmen för här bor man i ett radhusliknande boende ihop med en annan elev. Tillsammans delar två elever på en hall, toalett, dusch och pentry men har varsitt sovrum. Tvättstuga, kök och allrum delas tillsammans som i de andra boendena.

För dig som har husdjur, så finns det möjlighet att på Paviljongen få ett rum som är anpassat för djur.

Viktigt med fritid

Som elev har du tillgång till skolans sporthall, gym, bastu, biljard, mediarum, bibliotek, tältkåta, grillplats m.m. Lärarna på skolan har ett gott förtroende för eleverna, vilket gör att möjligheterna är stora.

Underbar mat

Vi är också bortskämda med att få maten serverad måndag - fredag i vår egen restaurang Grundtvig. Resterande dagar serveras ingen mat, men då är det bra att veta att Ica Grimslöv är en tjugo minuters promenad bort.

Vi hoppas att du tillsammans med de andra kursernas elever kommer trivas bra på Grimslövs folkhögskola!